Homepage Organisatie Bestuur Ankerfiguren Werkwijze Ouders Studenten Scholen Speel-o-theek Nieuws Contact Privacy

01/04/2019

Jaarverslag 2018

Ook dit jaar weer een prachtige 'omzet' door middel van inzet. Onze resultaten over het jaar 2018 leest u terug in ons jaarverslag.

Jaarverslag 2018 stichting De Katrol.pdf


04/09/2018

Wij zijn los!

Vanmiddag was er de allereerste introductiebijeenkomst met onze nieuwe lichting 'talenttovenaars'. Deze studenten gaan voor de duur van een jaar een samenwerking aan met onze teamleden. Samen gaan zij de leer- en gezinsondersteuning aan huis uitvoeren dit jaar. Hierbij een warm welkom aan het Katrolteam van 2018-2019. Wij zien erg uit naar onze samenwerking en nogmaals welkom aan boord! #Katrolteam20182019 #verschilmakendoejesamen


01/07/2018

Wij zijn druk bezig met de aanpassingen van onze website, excuses voor het ongemak.14/12/2017

De Katrol wenst iedereen fijne feestdagen


13/12/2017

De Katrol 10 jaar, jubileumviering in het Kriterion - meer op onze Facebook pagina20/11/2017

Rotterdamse Kinderrechten Award - zie onze Facebook pagina24/10/2017

Rotterdamse Kinderrechten Award

Wij zijn heel erg trots om te mogen verkondigen dat onze directeur Sandra Pardoel genomineerd is voor de allereerste Rotterdamse Kinderrechten award, als één van de drie Rotterdammers! Op 20 november wordt bekend wie de award uitgereikt krijgt.
31/08/2017

De Katrol blijft actief in (het gebied) Charlois

De komende jaren zal De Katrol, als onderaannemer met DOCK en TOS, in het gebied Charlois de opdracht voortzetten. Dit houdt in dat wij aan 150 gezinnen uit het gebied leer- en gezinsondersteuning aan huis kunnen blijven aanbieden.31/08/2017

uitkomst aanbesteding De Katrol

Beste relatie en wijkpartner,

Met heel veel inzet is er de afgelopen jaren samengewerkt in het gebied Feijenoord om de kansen voor kinderen (en hun families) te vergroten. Door te investeren in leren, spelend leren, ouderbetrokkenheid, talenten, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Samen met ouders en studenten op dé plek die ertoe doet, thuis. Daar willen wij jullie hartelijk voor bedanken en daar kijken we met veel plezier op terug.

Zoals jullie weten besteedt Rotterdam het welzijnswerk aan. Ook wij, als onderdeel van Forza (WMO Radar, DOCK, TOS en De Katrol) hebben ons plan voor een beter en sterker Feijenoord ingediend. Maar het plan dat is ingediend door Humanitas werd als beter beoordeeld. Zij zullen het welzijnswerk, waaronder de leerondersteuning, per januari 2018 overnemen.

Dit houdt in dat De Katrol haar activiteiten in het gebied Feijenoord zal staken en dat er in 2018 geen leer- en gezinsondersteuning aan huis meer zal plaatsvinden. Wij maken onze huidige ondersteuningen met veel betrokkenheid en inzet af maar zullen geen nieuwe aanmeldingen meer opnemen. Het is dus niet meer mogelijk om nieuwe leerlingen/kinderen aan te melden voor het gebied Feijenoord.

Voor “Speel-o-theek leuk leren 010” is het onbekend of er -met vrijwilligers- een mogelijkheid bestaat om de ‘leuk leren 010’ activiteiten en de speluitleen door te laten gaan. Ook dit betreuren wij, maar het is niet anders. Later in het jaar zal er meer duidelijkheid komen.

Voorlopig zal De Katrol natuurlijk gevestigd blijven aan de Brede Hilledijk, in de Afrikaanderwijk, en zullen wij als betrokken partner van het gebied ons in blijven zetten voor de kinderen in de wijk.

De Katrol zal actief blijven in Charlois. Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de andere wijken in Feijenoord. Wij gaan Feijenoord en haar bewoners erg missen. Nogmaals heel hartelijk dank voor de prettige samenwerking, de geslaagde buitenspeeldagen en het belangrijke werk dat wij de afgelopen acht jaren in het gebied Feijenoord samen met jullie hebben mogen verrichtten.

Met vriendelijke groet,

Namens het team van De Katrol

Sandra Pardoel

(directeur)07/07/2017

jaarafsluiting De Katrol

Vandaag nemen onze studenten afscheid van de gezinnen, maar gisteren nam ons team afscheid van onze studenten. Dit jaar hebben er 82 studenten hun stage bij De Katrol afgemaakt. Zij hebben allen een certificaat leerondersteuner ontvangen. Wij zijn trots op deze lichting (2016-2017) verschilmakers en wensen hun een goede zomervakantie toe. Bedankt voor jullie inzet en collegialiteit. #samenmakenwijhetverschil
01/07/2017 - Stageplaatsen 2017-2018

Wij zijn weer op zoek naar studenten die samen met ons de leer- en gezinsondersteuning aan huis willen realiseren.

Ben jij -nu nog- eerste jaars social work student, en nog op zoek naar een leerzame stage voor jaar 2. Kom dan ons team versterken!

Ben jij?

- iemand die zowel zelfstandig als in teamverband wilt werken?

- iemand die flexibel is en houdt van aanpakken?

- iemand met een leerbare houding en een gezonde dosis leergierigheid

- iemand die geïnteresseerd is in sociale verschillen en culturen

- een doorzetter en beschik jij over goede agenda vaardigheden?


Wij bieden jou een unieke leermogelijkheid, waarbij ervarend leren in een multidisciplinair kader centraal staat. Ben je klaar voor een cultuur overbruggende uitdaging en ben je benieuwd hoe kinderen leren buiten hun school? Ben je zelfstandig én een teamplayer én wil je tijdens je opleiding al een bijdrage leveren aan het terugbrengen van het hoge drop-out percentage van Rotterdam? Ben je klaar voor een leerzame dosis praktijkervaring? Schrijf je dan in voor een stage bij De Katrol.


...