Sleuteloverdracht Brede Hilledijk 86

Een maand eerder sloten wij al het Studentenkwartier op de Brede Hilledijk 78, maar vandaag sluiten wij ook ons kantoor en nemen wij afscheid van de Afrikaanderwijk en onze buren.

Onze buurman heeft een straatnaambordje op de muur tegenover ons voormalig kantoor opgehangen en deze omgedoopt tot de ‘Sandra Pardoel-muur’. Zij schreef er op de laatste kantoordag nog een berichtje bij.

Het leeg opleveren van het pand bleek nog een hele klus, want ook de Speel-o-theekkasten en -materialen moesten nog uitgezocht worden. Ook in onze afronding hebben wij nog eens extra het verschil weten te maken:

  • de materialen uit Speel-o-theek Leuk Leren 010 bij De Katrol zijn (die nog compleet en speelbaar waren) zijn verdeeld over twee Speel-o-theek locaties (KOCO en speeltuin 110-morgen) of gedoneerd aan meester Mo (van de voormalige speelwinkel in Bloemhof, maar nu een nieuwe plek in Hillesluis).
  • de 1.200 leesboeken uit de Speel-o-theek zijn gedoneerd aan de Nelson Mandelaschool die deze nu uitleent/schenkt aan haar leerlingen.
  • de schoolmaterialen (en kasten) zijn gedoneerd aan College 1953 en aan het Zuiderlokaal.
  • de speelotheekbakfiets is geschonken aan KOCO.
  • de overige (350) spelletjes zijn aan gezinnen gegeven of via WWD’s geschonken aan kinderen.

Zo hebben wij ook in het afsluiten van onze werkzaamheden zorg gedragen voor meer leer-, lees- en speelplezier in Rotterdam Zuid. 

Bedankt voor alles Brede Hilledijk 86 en 78, wij gaan je missen!