Wonderboom aan de Brede Hilledijk

Voordat de Opzoomermee-kerstboom voor Speel-o-theek leuk leren 010 van stichting De Katrol aan de Brede Hilledijk 86 wordt omgetoverd tot dé mooiste Kerstboom van de Afrikaanderwijk. Zullen er vanaf 8 december tot aan 15 december dagelijks knuffels aan de takken worden gehangen waarmee de kale boom omgetoverd wordt tot wonderboom. Doel van de Wonderboom is om zoveel als mogelijk knuffels bij kinderen thuis te krijgen. Passanten en wandelaars kunnen op deze ludieke wijze zelf een leuke knuffel ‘plukken’ en cadeau geven aan een kind uit hun omgeving. Want in deze barre tijden kunnen we allemaal wel een knuffel gebruiken. De Wonderboom wordt mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en Sint Laurensfonds, die samen De Katrol en de Speel-o-theek ondersteunen. Dankzij speelgoeddonaties heeft De Katrol de afgelopen coronajaren kunnen rekenen op een grote toevoer van nieuwe en gedoneerde knuffels in allerlei soorten en maten. De knuffels zijn waterdicht ingepakt en voorzien van een feestelijk oranjelint, waarmee we alvast wat sfeer willen brengen aan de nog onversierde Opzoomermee-kerstboom. 

 

De mooiste boom

Elk jaar wordt de Opzoomermee-boom, een geschenk van de Gemeente Rotterdam en Opzoomermee aan de stad, versierd met kerstversieringen door de kinderen geknutseld in de Speel-o-theek. Door alle nodige maatregelen dit jaar gedaan door de studenten van De Katrol, maar hierdoor zeker niet minder feestelijk. Tijdens het jaarlijkse Kerstsoepie van De Katrol, dat dit jaar op woensdagmiddag 15 december gepland is, wordt de Kerstboom versierd samen met de kinderen uit de buurt en onze buren. Onder het genot van een warme chocolademelk of een heerlijk soepje, vandaar de naam Kerstsoepie, sluit De Katrol haar werkjaar traditiegetrouw af. Om 17:00 uur is de Opzoomermeeboom omgetoverd tot de mooiste boom van de Afrikaanderwijk en kunnen de buren tot aan 6 januari genieten van de mooiste boom.

 

Wonderen in de mooiste boom

Na het Kerstsoepie zijn de wonderen de wereld nog niet uit, want we zullen tot aan de kerstvakantie op 24 december ingepakte kerstpresentjes in de boom blijven hangen. En zo hopen wij dat er in de kerstvakantie heel veel extra speelgoed terecht komt bij de kinderen uit de buurt, want spelen is leren.