(aangepast: 22-2-2022)

Uitkomst en gevolgen aanbesteding

Beste relatie en wijkpartner,

 

Via deze brief wil ik u namens het bestuur informeren over de toekomst van stichting De Katrol als gevolg van de uitkomsten van de aanbesteding van het welzijnswerk in Rotterdam. 

 

Wij hebben in 2021 als onderaannemer van welzijnsorganisatie DOCK ons plan ingediend voor een beter en sterker Rotterdam. De gemeente heeft deze week officieel bekend gemaakt om de welzijnsopdracht in Charlois per 1 juni 2022 helaas aan een andere partij dan DOCK te gunnen. Dit is verdrietig nieuws voor DOCK, en heeft ook gevolgen voor De Katrol omdat onze rol als onderaannemer van DOCK wordt beëindigd.  Hiermee dreigt vanaf 1 augustus een einde te komen aan het werk van Stichting Katrol op Rotterdam Zuid: de gratis leerondersteuning die wij aan scholieren bieden en de uitvoering van onze overige projecten de EHBO’er (eerste hulp bij opvoeding en rekeningen) en de Speelotheek leuk leren 010. 
 

Voor onze organisatie is nu een onzekere tijd aangebroken. Uiteraard gaan wij alles proberen om ons werk in Rotterdam Zuid te kunnen continueren en onze kennis en kunde in blijven zetten voor de kinderen in de kwetsbaarste wijken van Rotterdam Zuid. Wij hopen met de nieuwe aanbieders uit Charlois en Feijenoord  in gesprek te gaan om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen. En zo de kans te krijgen om De Katrol voor te mogen stellen als een waardevolle, betrokken en benodigde partner om met hen het verschil te gaan maken. 
 

Wij zijn dus strijdbaar. Tegelijkertijd past ons ook de houding om plaats te maken voor de nieuwe welzijnsaanbieder voor Charlois en zorg te dragen voor een soepele overgang. Het bestuur van De Katrol heeft besloten om -ongeacht de uitkomsten-  op eigen middelen het schooljaar 2021-2022 af te maken. Hiermee nemen wij verantwoordelijkheid voor onze lopende uitvoering: onze deelnemende gezinnen, huidige studenten en geweldige vrijwilligers. 
 

Met veel pijn in ons hart bereiden wij ons dus voor op een mogelijk definitief afscheid van de gebieden waar wij de afgelopen 15 jaar ons met hart en ziel hebben ingezet om de kansen voor kinderen (en hun families) te vergroten. Vooral in het gebied Charlois hebben wij samen met jullie een behoorlijke stempel mogen drukken op het welzijnswerk. Samen hebben we het beste uit kinderen en hun gezinnen weten te halen voor een beter en sterker Rotterdam. Daar kijken wij met warme en trotse gevoelens op terug.
 

Voor nu gaan wij nog even door met wat u van ons gewend bent, het verschil maken voor kinderen -en hun families- die opgroeien in een achterstandssituatie door onderwijs in te zetten als hefboom. Kinderen kansrijker maken, want dit blijft nodig en belangrijker dan ooit. 
 

Ik hoop u later in het jaar meer te kunnen berichten over de toekomst van De Katrol. Mocht u vragen hebben neem gerust contact met mij op hierover. Maar voor nu hoop ik dat wij u met dit schrijven voldoende geïnformeerd te hebben.
 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur en team van De Katrol

 

 

Sandra Pardoel 
directeur Stichting De Katrol

 

 

Brief uitkomsten en gevolgen aanbesteding