(aangepast: 16-11-2022)

Stichting De Katrol in de race voor de Rotterdamse Kinderrechten Award 2022

Zondag 20 november, op de dag van de Kinderrechten, organiseert de Gemeente Rotterdam in samenwerking met het Sportbedrijf Rotterdam, Unicef en Plaswijckpark het KinderRechtenFestival 2022. Voor het KinderRechtenFestival zijn er door veel organisaties gezinnen met kinderen aangemeld vanuit heel de stad.  het Plaswijckpark dat 1000 Rotterdamse kinderen en hun ouders trakteert op een gezellig dagje Plaswijckpark is omgetoverd is tot het Kinderrechten Festival 2022. Tijdens het KRF wordt de KinderRechtenAward uitgereikt en zijn er in het Plaswijckpark 31 extra activiteiten te doen die betrekking hebben op de Kinderrechten. 

 

Met de Kinderrechten Award vraagt de gemeente Rotterdam aandacht voor de rechten van het kind. Hiervoor zetten zij graag drie organisaties én een drietal mensen in het zonnetje die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gebieden van Rotterdam. Van Hoek van Holland en Rozenburg naar Prins Alexander, Kralingen-Crooswijk en IJsselmonde.

 

Stichting De Katrol is dus een van de genomineerden in de categorie organisaties. Daarnaast zijn genomineerd Stichting Vakantieweken en Stichting Normal Difference. Alle drie Rotterdamse organisaties die met hun activiteiten en inzet in de stad het verschil maken voor kinderen. 

 

Wie de drie genomineerden zijn voor de categorie Rotterdammer/bewoner is voor De Katrol nog onbekend. Maar het zijn ongetwijfeld bijzondere stadsgenoten die door hun werk in en voor de stad in het zonnetje gezet zullen worden.

 

Of Stichting De Katrol de Kinderrechten Award ook echt in ontvangst mag nemen, of dat de eer aan een andere organisatie ten deel komt vallen wordt aanstaande zondag om 11 uur door de KinderRechten Jury bekend gemaakt. Of De Katrol de Award wint, of niet, het genomineerd zijn voor deze Award is bijzonder eervol. Zondag zullen wij weten wie zich de winnaar van de zevende Rotterdamse Kinderrechten Award mag noemen. Het belooft een leuke, leerzame en spannende dag te worden die helemaal in het teken zal staan van het Kinderrechten Verdrag.