(aangepast: 31-3-2023)

Rabobank Rotterdamfonds maakt het verschil!

Vorig jaar kwam het Rabobank Rotterdam Fonds bij ons op de lijn, waarbij zij nog op zoek waren naar goede projecten/organisaties die zij met een kleine bijdrage konden steunen voor een eerlijker, sterker, duurzamer en daardoor nog mooier Rotterdam. 2022 was voor De Katrol een bewogen jaar, waarin het team en bestuur alle zeilen bij moesten zetten om aansluiting te houden in de wisselingen omtrent de aanbesteding welzijn in Rotterdam. Het was lang onduidelijk of en hoe De Katrol haar belangrijke, preventieve werk in Rotterdam Zuid voort kon zetten. Dankzij verschillende fondsen die onze ‘alle hens aan dek-aanvragen’ steunden en een gelukte Go Fund De Katrol Rotterdam wist De Katrol het jaar te overbruggen. De Rabobank neemt het laatste stukje voor haar rekening en draagt er dus mede zorg voor dat De Katrol door kan gaan met waar zij 15 jaar geleden voor is opgericht: kinderen kansrijker te maken door het leren -thuis- centraal te stellen. 

 

De Katrol  geeft gratis leerondersteuning aan jonge kinderen uit achterstandswijken in Rotterdam Zuid. Studenten van de maatschappelijke studies van de Hogeschool Rotterdam en InHolland doen oefeningen, spelletjes en het huiswerk met hen. Dit alles bij de kinderen thuis. Zo krijgt leren – en school in het algemeen – een betere plek in het gezin en de studenten lopen tegelijkertijd een boeiende stage. De afgelopen 15 jaar heeft de stichting het verschil gemaakt voor bijna 1400 Rotterdamse gezinnen, ruim 1500 kinderen in onze groep 3-4 doelgroep en 800 van hun broers en zussen. Het bereiken van meer gezinnen stond afgelopen zomer op losse schroeven, terwijl de hulp van De Katrol een belangrijke bijdrage levert aan het vergroten van de kansen van deze kinderen en daarmee een financieel gezond leven. Daarom is Rabobank Rotterdam blij om De Katrol te ondersteunen met een bijdrage. Jacqueline van Nauta Lemke overhandigde als ledenraadslid de cheque aan Sandra Pardoel, directeur van Stichting De Katrol.

aldus de Rabobank.

 

Hiermee helpt de Rabobank Rotterdam ons om ook in 2023 het verschil maken, thuis, bij en voor kinderen die opgroeien in een sociaal kwetsbare (achterstands)positie in Rotterdam Zuid! Bedankt Rabobank, alleen samen maken wij echt het verschil!