(aangepast: 3-12-2022)

Operatie Sinterklees '22

Een belangrijke actie om ook bij onze gezinnen zorg te dragen voor een leuke Sinterklaasavond met bijpassende cadeaus. Dit om ervoor te zorgen dat de Sint niet heel stilletjes aan deze huizen voorbij zou gaan.

 

De operatie begint voor ons al vrij vroeg in het jaar, door bij het Nationaal Fonds Kinderhulp aan te geven hoeveel kinderen wij aanmelden voor hun Actie Pepernoot. Op deze wijze kunnen de ouders van de gezinnen speciale V&D-codes krijgen waarmee zij voor hun kinderen cadeautjes kunnen bestellen ter waarde van € 25,- euro per code. Ontzettend leuk dus, want die ouders weten zelf wat de kinderen wensen en waar zij blij van worden. De V&D neemt dan de verzendkosten op hun rekening, waardoor dus de gehele opbrengst ten goede komt aan de kinderen.
 

Daarnaast zorgt De Katrol voor een heerlijk avond pakketje, waarmee de gezinnen op hun manier Sinterklaas kunnen vieren. In die pakketten zitten voor elk kind een chocoladeletter, chocoladekruidnoten, strooigoed, mandarijnen en chocolademelk met slagroom. Bovendien hebben al onze studenten ook een leuk kinderboek voor de kinderen ingepakt en in het Sinterklees-pakketje gedaan. De ouders hebben de actie-pepernootcodes al eerder ontvangen, zodat zij op tijd hun cadeaus binnen hebben.
 

Operatie Sinterklees heeft dit jaar gezorgd voor een heerlijk avondje bij 50 Rotterdamse gezinnen (uit Feijenoord en Charlois) en hebben 120 kinderen een heerlijk avondje gehad.

Operatie Sinterklees:
50 heerlijk avond pakketjes
65 codes actie pepernoot
22 cadeaubonnen voor Bol.com (om alle kinderen een Sintcadeau te kunnen doen)
120 Kinderboeken geschonken
120 chocoladeletters verdeeld
94,5 liter Chocolademelk
50 bussen slagroom
73,5 kg pepernoten en strooigoed
63 x chocolade kruidnoten
73,5 kg mandarijnen uitgedeeld
 

Kortom een geslaagde Operatie Sinterklees. Aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen, dank u Sinterkleesje. En een fijne Sinterklaasavond allemaal !!!