(aangepast: 31-3-2023)

KNR-PIN maakt -weer- het verschil!

De Konferentie Nederlandse Religieuzen is de koepelorganisatie van (bijna) alle religieuze ordes en congregaties in Nederland. Vanwege haar betrokkenheid bij activiteiten rond armoedebestrijding heeft De Katrol vorig jaar al een 'alle hens aan dek aanvraag' ingediend. Toen was het stel-op-sprong en heeft hun bijdrage het verschil betekend tussen ontslag indienen of gezinnen ondersteunen. Wij zijn er trots op, en heel dankbaar voor, dat wij ook in 2023 kunnen rekenen op steun van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-PIN.

 

Door de KNR-PIN werd opgemerkt dat evenals afgelopen jaar wij u reeds hebben laten weten dat de doelstelling van dit project, ruim 100 kansarme kinderen in Rotterdam kansrijker te maken, als geen ander bij onze achterban, de religieuzen, past. Wat begon als een klein initiatief, is nu uitgegroeid tot een organisatie met betaalde krachten, maar ook vrijwilligers blijven een grote rol spelen. Omdat achter de voordeur van gezinnen in armoede wordt gewerkt, wordt ontdekt wat er allemaal speelt. Voor de KNR-PIN is de kers op de taart de betrokkenheid van de Hbo-studenten als stagiaires. Zij doen zo de nodige ervaring op, niet alleen beroepsmatig maar zeer zeker ook in levenslessen. Bovendien fungeren zij soms als rolmodel voor de kinderen die zij begeleiden. Duidelijk is dat, als het project met deze ontwikkelde en goed geëvalueerde methode kan doorgaan, er elk jaar een groot aantal gezinnen geholpen zal worden.”


Ook in dit nieuwe jaar dragen zij dus bij aan de belangrijke, preventieve werk van De Katrol. En wij gaan dus nog even door met waar wij goed in zijn; het verschil maken, thuis, bij en voor kinderen die opgroeien in een sociaal kwetsbare (achterstands)positie in Rotterdam Zuid! Veel dank aan KNR-PIN, want alleen samen maken wij echt het verschil!