Jury L-Factor bezoekt De Katrol

Onlangs werd De Katrol door de Onderwijsraad genomineerd voor een lustrumprijs, de zogeheten L-Factor. Deze prijs is bedoeld voor leerlingen of studenten die andere leerlingen of studenten laten delen in hun kennis en vaardigheden. De Katrol heeft de nominatie te danken aan het feit dat het project bij de kinderen thuis plaatsvindt. De jury is ook erg enthousiast over de systeembenadering van het project: hierdoor worden alle gezinsleden erbij betrokken. 

Vandaag bezocht de jury van de L-Factor met cameraploeg de locatie van De Katrol aan de Heidestraat voor een presentatie van het project. De ankerfiguren werden hierin bijgestaan door stagiaires van het eerste, tweede en huidige projectjaar.
De ankerfiguren begonnen met een korte introductie met een stukje film, waarna de stagiaires bevraagd werden over hun stage en wat hen hiervan het meest is bijgebleven. De (ex)stagiaires waren louter positief en vertelden ieder kort over hun ervaring en leerproces. Na de afsluiting moest de jury er weer snel vandoor om de andere genomineerde initiatieven te bezoeken.

Van de 183 aanmeldingen heeft de jury 7 projecten genomineerd, waaronder De Katrol. Op 25 november wordt tijdens een prijsuitreiking in het Centraal Museum te Utrecht bekend gemaakt welk project de hoofdprijs van de L-Factor wint.