Het Oranje Fonds steunt stichting De Katrol met € 15.000,-

Stichting De Katrol biedt gratis leer- en gezinsondersteuning aan huis aan bij Rotterdamse kinderen die opgroeien in een achterstandssituatie. Dankzij het Oranje Fonds kan de uitbreiding van de Speel-o-theek daadwerkelijk gerealiseerd worden. Hiervoor won Flori van der Touw al eerder de Publieksprijs van de RET Aardig Onderweg Award 2014. Flori won de publieksprijs om zo nog meer Rotterdamse kinderen te laten spelen en spelend laten leren. Met de toekenning van het Oranje Fonds krijgt ons initiatief nog meer wind in de zeilen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het pand van De Katrol aan de Brede Hilledijk 86 zal in de vakantieperiode een grote verbouwing ondergaan om de Speel-o-theek start klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar. Na de zomervakantie kan Flori een hele (werk)dag besteden aan de uitbouw van de Speel-o-theek en de inrichting hiervan. Daarnaast blijft er ruimte over om extra te investeren in de Speel-o-theek. Zo zal er bijvoorbeeld een bakfiets aangeschaft worden om de materialen van en naar de Speel-o-theek te kunnen vervoeren. Ook zal De Katrol in september kleine pilot gaan draaien en van start gaan met het zoeken naar vrijwilligers die ons willen helpen bij het openen voor kinderen en hun families uit de buurt. In oktober verwacht De Katrol de Speel-o-theek feestelijk te openen en klaar te zijn om onze (leer- en spel)materialen uit te lenen. Wie weet krijgt de opening van de Speel-o-theel door het Oranje Fonds nog een extra oranje tintje? Stichting De Katrol is ontzettend trots en blij met de steun die zij krijgen van het Oranje Fonds.