Heidag De Katrol

Sinds 2020 heeft De Katrol een jaarlijkse strategie dag waar team en bestuur de hoofden bijeen steken om reflecteren op het afgelopen werkjaar en daar beleid op aan te passen.

Hiervoor waren wij te gast bij Ingrid Akkerman van de Rotterdamse Munttuin. Waar haar team ons welkom heette in de ‘vergaderkas’ voor onze strategie-dag. Behalve dat dit een van de groenste en dus mooiste vergaderlocaties van Rotterdam is is ook de lunch een biologische lunch rechtstreeks uit de tuin een echte aanrader. Onze dag was dus tot in de puntjes verzorgd (waarvoor dank, team Munttuin!).

 

Ron van Leeuwen (van Maraprojecten, maar sinds 2006 betrokken bij De Katrol-oprichting en ontwikkeling) had een uitdagend programma voorbereidt. Nadat we een korte terugblik op het afgelopen jaar hadden geworpen, werd het tijd om de actielijst van de beleidsvoornemens te ranken en opnieuw te prioriteren. Dit leverde interessante en nuttige inzichten op. 

 

Na de lunch werd het tijd voor DE aanbesteding. Na een korte toelichting op het bestek en de stand van zaken kwamen wij uit op een gezamenlijk actieplan met daarin verschillende scenario’s. Deze worden -afhankelijk van hoe de aanbesteding vordert en zich ontvouwt- verder voorbereidt door de directeur. Van uitzoomen naar inzoomen hebben wij ook voorzichtig de eerste beleidsvoornemens voor 2023 geformuleerd. 

 

Het was een waardevolle dag, waar we de voorbereidingen op ons 15e werkjaar goed in de steigers hebben weten te zetten. Wat een betrokken en kundige mensen werken er toch bij en voor De Katrol, daar zijn we trots op!

 

Na de strategiesessies hebben we ons werkjaar informeel afgesloten op wederom een van de mooiste plekken van Rotterdam. In de Oude Haven (om nog maar even in het Katrolthema te blijven) bij Café Vader Kleinjan waar team en bestuur genoten van de uitgestelde (kerst)borrel/diner. 

Na de zomervakantie zijn wij klaar voor ons 15e werkjaar, dus graag tot ziens in 2021-2022