(aangepast: 30-4-2022)

Go Fund De Katrol Rotterdam

Verschilmakers
De afgelopen 15 jaar hebben wij het verschil gemaakt voor bijna 1400 Rotterdamse gezinnen, ruim 1500 kinderen in onze groep 3-4 doelgroep en 800 van hun broers en zussen. Met de inzet van ruim 900 Katrol studenten, die met goed gevolg hun stage bij ons hebben afgerond, hebben wij bijna 2500 ouders geholpen een sterkere leercultuur thuis te maken, verdeeld over drie Rotterdamse gebieden: Charlois, Delfshaven en Feijenoord. Een resultaat waar wij trots op zijn en een inzet die wij voort willen blijven zetten, want onze hulp is juist nu hard nodig. Helaas staat het bereiken van meer gezinnen en de voortzetting van De Katrol na de zomervakantie op losse schroeven en daarom doen wij een beroep op medestanders en Katrolvrienden om ons te helpen om de overbrugging naar 2023 te maken zodat wij nog vele jaren door kunnen gaan met waar wij goed in zijn: het verschil maken, thuis, bij en voor kinderen die opgroeien in een sociaal kwetsbare (achterstands)positie in Rotterdam Zuid!

 

Go Fund De Katrol

Met een Go Fund Me campagne van € 50.000,- voorkomen wij een mogelijke ontbinding van de stichting en winnen we tijd om een stabiele aansluiting te organiseren bij de nieuwe aanbesteding. De Katrol blijft bestaan, de 4 Katrollers/ankerfiguren starten met het 16e werkjaar, bieden wij aan 50 studenten een stageplaats aan, er wordt een leer- en gezinsondersteuning aan huis gestart voor 50 nieuwe gezinnen, de deuren van Speel-o-theek leuk leren 010 blijven geopend en de gezinsondersteuning aan onze deelnemende EHBO’eR gezinnen worden voortgezet. 

 

Wanneer het ons lukt om voor 1 juni ten minste € 50.000,- op te halen en de andere helft vanuit de aangeschreven fondsen gefinancierd wordt, geeft dit ons de ruimte en vertrouwen om af te zien van het besluit om het Katrolpersoneel hun ontslag in te laten dienen (vso) en gaan wij door met waar wij goed in zijn: het verschil maken voor kinderen en hun families door onderwijs in te zetten als hefboom naar een kansrijkere toekomst! 

 

Help ons het verschil te blijven maken door onze GoFundMe-inzamelingsactie te steunen. 
Link→ Go Fund De Katrol Rotterdam zelfs een klein donatiebedrag kan De Katrol helpen om het inzamelingsactiedoel te bereiken. En als je niet kunt doneren zou het fantastisch zijn als je de actie zou kunnen delen om er meer bekendheid aan te geven. Maak jij het verschil? #reddingsboei #voorDeKatrol #HelponsHelpen #kinderenkansrijker #OnderwijsAlsHefboom #DeKatrolmoetBlijven #AlleHensAanDek
 

Strijdplan-Alle hens aan dek: Go Fund De Katrol Rotterdam voor meer uitgebreidere informatie