De Katrol wint L-Factor

Op woensdag 25 november is bekendgemaakt dat het project Heijplaat Studieondersteuning van De Katrol Rotterdam de L-FACTOR heeft gewonnen. De initiatiefneemster Sandra Pardoel kreeg een cheque ter waarde van € 10.000,- uit handen van prof.dr. Fons van Wieringen, voorzitter van de Onderwijsraad. De prijsuitreiking vond plaats in het Centraal Museum, Agnietenstraat 3 in Utrecht.
Wegens het 90 jarig bestaan van de Onderwijsraad werd de L-FACTOR georganiseerd. Een prijsvraag waarbij het draait om het talent om andere leerlingen en studenten te laten delen in hun kennis en vaardigheden. Uiteindelijk werd op 25 november het mooiste project beloond: De Katrol Rotterdam. Met de L-FACTOR-projecten wil de Onderwijsraad laten zien dat er naast de bestaande, formele onderwijsvormen nog allerlei andere manieren zijn om kennis en vaardigheden uit te dragen en te delen.
Studenten geven via de Stichting De Katrol gratis studieondersteuning aan jonge leerlingen uit achterstandsgezinnen in Rotterdam. De studenten nemen de rol op zich van leraar. De methode van De Katrol brengt het leren bij de leerlingen in een achterstandssituatie thuis. Volgens juryvoorzitter van de L-FACTOR, televisiepresentatrice Hadassah de Boer, zit de bevlogenheid diep verankerd in dit project, dat doeltreffend is opgezet, uitstraling heeft en navolging verdient