Buren-Weggeefkast aan de Brede Hilledijk

Onze buren en wijkbewoners hebben het zwaar. Prijsstijgingen en de almaar toenemende kosten maken dat bewoners en buren van de Brede Hilledijk een extra helpende hand willen bieden in hun buurt. Daarom wordt er morgen op de Brede Hilledijk (bij nummer 78 bij het studentenkwartier van De Katrol) een heuse buren-weggeefkast in gebruik genomen. Om directe buren en mede-wijkbewoners een steuntje in de rug te bieden, want in de Afrikaanderwijk kijken wij naar elkaar om.
 

Inflatie, prijsstijgingen, energiekosten en noem het maar op. De kosten voor het dagelijks leven nemen alleen maar toe en helaas ziet het er voorlopig niet naar uit dat hier snel verandering in komt. In de Afrikaanderwijk, een van de armste wijken van Rotterdam, kunnen veel mensen met moeite het hoofd boven water houden. Bovendien wonen er ontzettend veel jonge kinderen in deze buurt, waarvan wij weten dat zij thuis niet breed hebben. Tijd dus voor actie, tijd voor een Buren-Weggeefkast op de Brede Hilledijk.
 

De Weggeefkast is gebouwd door stichting Seedz-zorg op vraag van De Katrol. In de Buren-Weggeefkast staan allerlei spullen die mogelijk iemand uit de buurt goed kan gebruiken. Denk hierbij aan schoolspullen, kleding, schoenen, huishoudelijke producten en voedsel. Buren of buurtbewoners kunnen deze spullen pakken wanneer zij dit kunnen gebruiken. De materialen in de Weggeefkast zijn gratis en worden mogelijk gemaakt vanuit donaties aan De Katrol en met steun vanuit Sint Laurensfonds.
 

Bewoners van de Brede Hilledijk, Hillelaan en Joubertstraat vullen de kast regelmatig en houden de Weggeefkast bij. Hiermee willen zij hun buren een helpende hand bieden. Behalve spullen die weggeven worden kunnen bewoners hier ook een EHBO-briefje (EHBO staat voor eerste hulp bij opvoeding en rekeningen) invullen met daarop de vraag naar wat zij nodig zouden hebben. Het ingevulde EHBO-briefje met de contactgegevens van de buurtbewoner kan bij De Katrol in de brievenbus gedaan worden. Het team van De Katrol gaat dan kijken of zij in de ondersteuningsbehoefte van de burenhulpvrager kunnen voorzien en nemen vervolgens weer contact op met de bewoner. Behalve materiele steun kan men ook op een vrijblijvend buren-hulp-gesprek komen. Zo hopen De Katrol en haar buren een extra bijdrage te kunnen leveren aan buurtbewoners die moeilijk rond kunnen komen of in de problemen dreigen te raken. 

 

De Buren-Weggeefkast wordt vrijdagmiddag 20 januari in gebruik genomen en is te vinden op Brede Hilledijk 78 voor het Studentenkwartier van De Katrol.